divendres, 1 de novembre del 2019

Les cúpules de Leonardo

El dimecres passat van veure que Leonardo da Vinci a més de pintor, escultor, també feia invents... i en el seus manuscrits varen trobar uns patrons que servien per fer ponts,  que més tard que l'escultor contemporani Rinus Roelofs va veure que Leonardo havia pensat ja una espècie de xarxa per crear cúpules encavalcant diferents bastons i així  va sortir aquest material que han emprat els nostres alumnes. 
Per a la construcció s’utilitzen exclusivament els bastons Leonardome que s’encavalquen mútuament. No és  necessari cap altre element d’unió, el mateix pes de les peces és suficient per mantenir-ne l’estabilitat.
Es poden aixecar cúpules de diferent estructura geomètrica. És una bon exercici on es posen en pràctica les habilitats espacials i de cooperació ja que la construcció requereix la coordinació de tots els participants. 
La varem tenir que fer 2 vegades. Aquest és procés. Els va agradar molt i quan treballem els ambients tindran aquest material però en petit per crear més cúpules amb diferents patrons i poder treballar la matemàtica i la geometria d'una manera més vivencial. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada